Emmertjes poep

 

Naast een heleboel dingen die we ongetwijfeld zullen gaan missen, zijn er ook zaken waarvan we graag tijdje verlost zijn.

 

Ik denk, dat als we dadelijk onderweg zijn we onszelf af en toe eventjes moeten knijpen om te realiseren, dat we voorlopig echt niet meer hoeven te werken, geen grote tuin meer te hoeven onderhouden, niet meer de huishouding en de administratie te hoeven doen, en bovenal geen emmertjes poep meer te hoeven ruimen.

 

Al 18 jaar lang moet er dagelijks mest geruimd worden. Sinds we in Bellingwolde wonen begint de dag met het opruimen van zo’n 2 bouwemmers vol paardenmest, een paar handjes vol geitenkeutels en sinds kerst 2005 ook nog een poezendrolletje en als we ’s avonds thuiskomen, dan kunnen we hetzelfde ritueel nogmaals herhalen. Inmiddels zijn we expert op het gebied van keutels we weten precies hoeveel het er moeten zijn, van wie ze zijn en hoe ze eruit behoren te zien; zomers uiteengevallen van de torretjes, prut als het regent en kanonskogels als het vriest. We zijn zelfs zo geoefend, dat als het in de wintermaanden nog donker is, we ze zelfs op de tast kunnen vinden. De mest brengen we eens per 3 weken naar een boer en in de lege kar nemen we dan hooi mee retour; 3x raden in wat voor hoedanigheid we dat hooi een paar weken later weer kunnen wegbrengen.

 

Het zal geen verrassing zijn, dat we ons er na zoveel jaren enorm op kunnen verheugen, dat we hier straks een tijdje van verlost te zijn. Maar zoals elk nadeel zijn voordeel heeft, heeft elk voordeel ook zijn nadeel.

 

We hoeven dadelijk dan wel niet meer te werken voor de kost, maar wel om van land naar land te komen, geen wc meer te boenen, maar er dagelijks eentje zoeken, geen douche meer te soppen, maar onszelf naar een weekje wildkamperen, geen huis meer te stoffen, maar onze auto, geen wasmachines meer te draaien, maar handwasjes, geen rekeningen meer te hoeven betalen, maar visa, campings en entreekaartjes, geen tuin meer te onderhouden, maar de auto, geen planten meer water te geven, maar olie bij te vullen en niet meer wekelijks de boodschappen te doen maar bijna dagelijks.

 


Eén ding is dan ook zeker…… er zullen ongetwijfeld momenten komen waarop we met weemoed terug verlangen naar een paar emmertjes poep.  

This page only has Dutch navigation. Press the English flag to return to the English part of this website